На почивка си в Синеморец? Защо не използваш времето да обиколиш района и да посетиш някои нови плажове?

В следващите редове сме събрали 7 плажа, които си струва да посетиш ако си в Синеморец.

Плажовете в Синеморец:

Бутамята
Бутамямята или Централния плаж в Синеморец е едно от най- известните места в района. Плажът е лесно достъпен и има паркинг. На него са разположени четири заведения, първото от които е известната пицария „Куцата медуза“. Ако търсите свежо заведение за храна и питиета, посетете втория бар на плажа- „Butterfly”. Дори има и плажен фитнес! Колко по- cool?!
Пясъкът на плажа е ситен, а морето става постепенно дълбоко. Именно затова  Бутамята е предпочитано място и от семейства с малки деца.

Плаж Велека
Или още по-познат като мястото, където река Велека се влива в Черно Море. Плажът стана много популярен в последно време именно заради тази красива гледка. Ако сте в района, задължително посетете мястото дори само за няколко снимки от хълма.
Доста семейства го избягват, защото водата рязко става дълбока и не могат да контролират децата си от разстояние. Имай предвид , че достъпа до плажа е по черен път и не е подходящ за всички коли. Стигнеш ли един път до там, обаче, ще се влюбиш в красотата на местността!

Липите
Плаж Липите се намира в красив, малък залив. За да стигнете до него трябва да походите около 20 минути по пътечка, която започва от южния край на плаж Бутамята. Възможно е и да се стигне с офроуд автомобил, което обаче не се толерира от полицаите. Навлизането с кола в Природен парк „Странджа“ е наказуемо.

Плаж Силистар
На 5 км южно от село Синеморец по пътя за село Резово е отбивката за последния плаж преди границата с Турция. По около 1 км разбит път се достига до обширен паркинг.
Силистар е може би най-красивият залив по нашето Черноморие. Заради дълбокия залив водата почти винаги е спокойна, през лятото е топла и много чиста.

Плажове в Ахтопол:

Централен плаж Ахтопол
Плажната ивица на централния плаж в Ахтопол е може би една от най- големите. Подходящо за семейства с деца, морето е плитко в началото. През почти цялото лято водата е топла и чиста.
На плажа са разположени доста заведения, но ако се отбивате в Ахтопол несъмнено посетете La vita club! Заведението се намира в началото на Централния плаж, на т.нар. „Плаж на Залеза“. През деня работи като Beach Bar, а по-късно може да вечеряте и пиете коктейли,  докато се наслаждавате на залеза!

Скалите Ахтопол
Ако обичате адреналина и търсите по- различно преживяване, то задължително посетете Скалите в Ахтопол. Намират се в ляво от кея. Там няма пясък и заведения, но за сметка на това е пълно със скали, от които може да скачате! Любимото място на местните от години, сега привлича фенове на екстремните преживявания от цялото Черноморие.
П.С. На скалите няма място, от което може да влезете постепенно във водара. Имайте предвид, че ако не може да плувате ще трябва да прекарате деня под слънцето!

Бабиния плаж в Ахтопол
Отново още едно „скрито“ място в Ахтопол, което трябва да сложиш в списъка си. Бабиния плаж се намира в старата част на града, близо до Гръцкото училище.
Плажът е смесица между скали и едър пясък и е доста камънист. Няма заведения и паркинг. Но ако търсите спокойствие и уединение, несъмнено Бабиния плаж е вашето място!

А ти запази ли своята лятна почивка? Резервирай на добри цени и страхотни условия от сайта на Sea Life!